# PROGRAM/TIMETABLE

MONDAY, 18.10.2021 2nd Conference on Nonlinearity

10:00 -10:10 (10 min) : *Opening* 10:10 - 10:45 (35 min) : Ryo Yoshida

Self-oscillating polymer gels as novel biomimetic softmaterials

10:50 - 11:15 (25 min): Vladimir Skarka

Self-organized bridge connecting theory to experiments

11:15 - 11:30 (15 min): BREAK

11:30 - 12:15 (45 min): Boris Malomed

Singular nonlinear bound states and vortices in attractive potentials

12:20 - 12:45 (25 min) : Alexandra Maluckov

Scanning band topology by the modulation instability

12:50 - 13:15 (25 min): Vsevolod Sakbaev

Dynamics of quantum states generated by the nonlinear Schrodinger equation

13:15 -14:30 (75 min): LUNCH

14:30 –15:05 (35 min) : Milivoj Belic

Weird light propagation in strange and not-so-strange systems: From accelerating

Airy to fractional Schrodinger beams

15:10 -15:35 (25 min): Dusan Jovanovic

Fluid Theory of Coherent Magnetic structures in Space Plasmas

15:40 - 16:05 (25 min) : Rade Zivaljevic

The problem of envy-free division from the view point of algebraic topology

16:05 - 16:20 (15 min): BREAK

16:20 – 16:45 (25 min) : Zeljko Cupic

CONTEMPORARY RESEARCH IN OSCILLATORY CATALYTIC REACTIONS

### **TUESDAY, 19.10.2021** 2nd Conference on Nonlinearity

10:00 - 10:45 (45 min): Yuri Kivshar

Nonlinear Nanophotonics and Metasurfaces

10:50 - 11:15 (25 min): Fotios Georgiades

Exact augmented perpetual manifolds define specifications for rigid body modes in mechanical systems

11:15 - 11:30 (15 min): BREAK

11:30 - 12:05 (35 min) : Bosiljka Tadic

Modeling dynamics of magnetization reversal in geometrically-frustrated nanonetworks

12:10 - 12:35 (25 min) : Stanko Nikolic

The nature of optical rogue waves

12:40 - 13:05 (25 min): Katica (Stevanovic) Hedrih

Angular velocity and intensity change of basic vectors of tangent space of a position vector of a material system kinetic particle in two generalized functional curvilinear coordinate system

13:05 -14:30 (85 min): LUNCH

14:30 -15:05 (35 min) : Andrew Adamatzky

Advances in computing with Belousov-Zhabotinsky medium

15:10 -15:35 (25 min) : Zvonko Rakaric

A new mathematical and mechanical oscillatory model for the detection of ultra low frequency signals

15:40 – 16:05 (25 min) : Paszkal Papp

Spatial separation of precipitate in reactive media

16:05 - 16:20 (15 min): BREAK

16:20 – 16:45 (25 min): Aleksandar Obradovic

MASS MINIMIZATION OF AN AFG TIMOSHENKO BEAM WITH A COUPLED AXIAL AND BENDING VIBRATIONS

16:50 – 17:15 (25 min) : Stepa Paunovic

Modelling the material nonlinearity of steel fibre reinforced concrete

# **WEDNESDAY, 20.10.2021** 2nd Conference on Nonlinearity

10:00 – 10:35 (35 min) : Igor Volovich

Integrability of quantum and classical dynamical systems

10:40 - 11:15 (35 min) : Irina Arefeva

Holographic Renormalization Group Flows

11:15 - 11:30 (15 min): BREAK

11:30 - 11:55 (25 min): Lyudmila Efremova

About Geometrically Integrable Discrete Dynamical Systems and Their Periodic Orbits

12:00 - 12:25 (25 min) : Olena Vaneeva

Symmetries and exact solutions of nonlinear models of physical and biological processes

12:30 - 12:55 (25 min) : Bozidar Jovanovic

Integrable canonical transformations

13:05 -14:30 (85 min): LUNCH

14:30 -14:55 (25 min): Radu Constantinescu

Alternative approaches in finding travelling wave solutions for nonlinear evolutionary phenomena

15:00 -15:25 (25 min) : Corina Babalac

Auxiliary equations for solving nonlinear evolutionary equations

15:30 - 15:55 (25 min) : Dmitry Serow

Plane Quazicrystals and Four Colours Problem: Trivalent Graph Colouring and Wada Basins

15:55 - 16:10 (15 min): BREAK

16:10 - 16:55 (45 min): James Yorke

The equations of nature and the nature of equations

17:00 - 17:25 (25 min) : Nikola Petrovic

Solving large classes of nonlinear partial differential equations by employing the Jacobi Elliptic function expansion method

### **THURSDAY, 21.10.2021** 2nd Conference on Nonlinearity

10:00 - 10:35 (35 min) : Sergei Odintsov

Use Axion modified gravity cosmology

10:40 - 11:15 (35 min): Luka Popovic

Supermassive binary black holes in centers of galaxies - theory vs. observations

11:15 - 11:30 (15 min): BREAK

11:30 - 12:05 (35 min): Miguel Sanjuan

Binary Black Hole Shadows: Chaos in General Relativity

12:10 - 12:35 (25 min): Predrag Jovanovic

Graviton mass and Yukawa-like nonlinear correction to the gravitational potential:

constraints from stellar orbits around the Galactic Center

12:40 - 13:05 (25 min): Branko Dragovich

On p-Adic Matter

13:05 -14:30 (85 min): LUNCH

14:30 -15:05 (35 min): Mathew Cartmell

The terrestrial detection of frame dragging

15:10 -15:35 (25 min): Alexander Prokopenya

Periodic Motion of a Swinging Atwood's Machine

15:40 - 16:05 (25 min): Goran Djordjevic

Some Notes on the Time-Dependent Harmonic Oscillator

16:05 - 16:20 (15 min): BREAK

16:20 – 16:45 (25 min) : Jelena Stankovic

Nonlocal de Sitter Gravity and its Cosmology

16:50 - 17:15 (25 min): Marko Stojanovic

Attractor behavior of the holographic inflation model with tachyon-type potentials

### **FRIDAY, 22.10.2021** 2nd Conference on Nonlinearity

10:00 - 10:25 (25 min) : Andjela Rodic

Investigating the SARS-CoV-2 virus transmission using a non-linear compartmental epidemiological model

10:30 - 10:55 (25 min) : Denis Shulga

Quantum relaxation effects in Microtubules

10:55 - 11:10 (15 min) : BREAK

11:10 - 11:35 (25 min): Slobodan Zdravkovic

W-potentials in Nonlinear Biophysics of Microtubules

11:40 - 12:15 (35 min) : Nenad Filipovic

How far we are from insilico clinical trials for cardiovascular disease?

12:20 - 12:45 (25 min) : Vera Markasheva

Asymptotic behavior of entire solutions for degenerate partial differential inequalities on Carnot-Carathéodory metric spaces and Liouville type results

12:45 -14:15 (90 min): LUNCH

14:15 -14:40 (25 min) : Sergey Shirmovsky

Energy transformation mechanisms in microtubules

14:40 -15:00 (20 min) : Sofija Markovic

Inferring COVID-19 severity determinants by combining epidemiological modeling and machine learning

15:05 - 15:25 (20 min) : Bojana Ilic (Blagojevic)

Global COVID-19 growth signatures used to characterize COVID-19 non-linear infection dynamics

15:25 - 15:40 (15 min): BREAK

15:45 – 16:10 (25 min): Mirjana Filipovic

The procedure of generating trajectory of motion of carrier conveyor for granular material in dependent of pod systems characteristics

16:15 - 16:40 (25 min) : Umaaran Gogilan

Implementation of state observer-based conditioned reverse path method to the identification of a nonlinear system

16:45 - 17:00 (15 min): Closing